Emmentaler kaas staat bekend om zijn nootachtige smaak, zachte textuur en grote gaten, ofwel 'ogen'. Het is een populaire kaas om mee te koken: heerlijk voor het bereiden van fondue, quiche en pasta. Of om zo te eten, op brood of met wat fruit. Verras jouw klanten met de rijke smaak van deze koning onder de bergkazen. Met Emmentaler van Geris Dairy Solutions haal je kwaliteit in huis!
Emmentaler komt oorspronkelijk uit het Emmental in Zwitserland. Na bereiding wordt de kaas drie maanden zorgvuldig gerijpt en regelmatig gewassen en gekeerd. In deze periode ontstaan de kenmerkende grote gaten en het rijke karakter. Daarna wordt de kaas in kleinere blokken gesneden en nog maximaal vier maanden in een koele omgeving gerijpt. Emmentaler is eenvoudige smeltbaar, vergeleken met andere kaassoorten, en daardoor uitstekend koud én warm te gebruiken.
Bij Geris vind je Emmentaler kaas uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Ierland en België, verpakt in zakken van 15 tot 100 kilo. Als groothandel leveren wij Emmentaler aan kaasverkopers in de retail, foodservice en voedingsmiddelenindustrie. Dagelijks kopen, verkopen, verplaatsen en bewaren we kwaliteitskazen over de hele wereld. Altijd efficiënt en met grote zorg. Naast 100% kwaliteit en smaak profiteer je bij Geris ook van slimme oplossingen voor opslag, logistiek, (her)verpakking en service, via ons unieke concept: Dairy as a Service.
Naast Emmentaler kaas bieden we bij Geris Dairy Solutions andere heerlijke kazen, zoals Goudse kaas, Maasdammer, Edammer, mozzarella en cheddar. Plus een groot assortiment smaakvolle boter. Met zo'n 15 jaar ervaring in het bereiden, verpakken en wereldwijd exporteren van boter en kaas, weten we waar we over praten. We make dairy work! Ook voor jou.